Handige info

 

De reis: 

Porlezza is in 1 dag te rijden. Het ligt 975 kilometer vanaf Utrecht en is in ongeveer 10-11 uur heen te rijden. 

In Zwitserland is een vignet verplicht. Dit kan je kopen bij de ANWB winkel, maar ook vlak voor de grens bij tankstations.

Wat je ook kan doen, is via Marktplaats 1 kopen. Dit scheelt vaak de helft.

Het kan erg druk zijn voor de gotthardtunnel. Kijk voor actuele info op: Op de terugweg kan je sowieso een parallelroute nemen. Ga bij de afslag Quinto eraf en volg de B-weg die parallel loopt aan de snelweg. de navigatie neemt de route wel over.

In Italië is het verplicht om een veiligheidshesje voor iedere passagier in de auto te hebben. Bij pech moeten deze gedragen worden.

Houdt er bij aankomst rekening mee dat de receptie in het hoogseizoen (en dus ook de slagbomen om op de camping te komen) in verband met siësta gesloten is tussen 13.00u en 15.00u.Tussen die tijd is het ook niet mogelijk om de camping af te komen met de auto voor een boodschap o.i.d. Tevens is de camping gesloten tussen 23.00u en 07.00u. 

 

 De Camping:

International sport camping is een typische italiaanse camping, de plekken zijn minder strak dan dat u in Nederland gewend bent. Ook voor de mensen geldt: dat de italianen een stuk makkelijker zijn, houd hier rekening mee. Wij nederlanders zijn altijd erg gehaast en punctueel.

 Bij aankomst geeft u de naam door en zij zijn op de hoogte van uw komst. U ontvangt een key waarmee u de slagbomen kunt openen.

Je kan heerlijk eten in de pizzeria van de camping. De prijzen zijn laag , dus voor weinig geld kan je heerlijk eten.

Je kan zelf een halve meter pizza bestellen! Waar je ook lekker kan eten is de Millennium Bug in Porlezza. Ga vanaf de camping bij de brug gelijk voor het water rechts af en volg de rivier. Aan het einde ga je rechts en volgt het restaurant vanzelf. Wel reserveren van te voren want het is ook zeer geliefd bij de Italianen.

Vlakbij de camping over de rivier vindt je panamabeach wat erg leuk is voor de oudere jeugd, Ze hebben hier regelmatig leuke optredens van DJ’s in de openlucht. Op camping Darna vindt je echt een leuke animatieteam. Je mag hier gewoon heen gaan als gast van onze eigen camping. Dit is een paar minuutjes lopen. Ook kun je hier ‘mocht je het missen’ lekkere nederlandse frikandellen en patat krijgen.patat met frikandel 

Porlezza

 

Porlezza is een veel bezocht centrum, gelegen aan het begin van het Luganomeer. Echter toch niet zo toeristisch dat u alleen andere vakantiegangers tegenkomt. In Porlezza zijn nog veel authentieke dingen te zien, voelen en ruiken van het mooie oude Italie. Porlezza ligt op een punt waar vier valleien bijeenkomen: de vallei van Menaggio,  van Intelvi ,van Cavargna en de vallei Valsolda. Porlezza heeft een mediterraan klimaat en is daarom geliefd door bezoekers van de hele wereld.Het is zomer van het vroege voorjaar tot ver in oktober. In de zomerstaat er regelmatig wind, die heerlijk verkoelend is. Terwijl in het voor- en najaar de winstilte overheerst.. Behalve een goede windsurfgelegenheid, vis en snelvaargelegenheid,vindt men er tennisbanen, een voetbalveld en een atletiekbaan en men kan er paardrijden. Het is bekend wegens zijn campings aan het meer en de goede hotels en restaurants; bekend zijn “grotti “gelegen in de natuur, tegen de berghellingen, waar men heerlijke typisch locale specialiteiten kan eten. Vaak ook alleen maar per boot via het water te bereiken. In het oude centrum vindt men een wandelboulevard langs het water, winkeltjes, boetieks en diverse supermarkten.  In de winter heeft Porlezza ongeveer 4000 inwoners.

Porlezza ligt op ongeveer 800 meter van de camping en er ligt een voetpad zodat je er veilig naar toe kan lopen. Ook kun je een heel stuk langs de boulevard lopen. Het lekkerste ijs moet je zeker niet missen! Deze ijssalon heet Visconti en is de eerste die je tegenkomt en is daadwerkelijk heerlijk!

Rond 16 augustus is er een spetterend vuurwerk vanaf het meer. In de zomer is er wekelijks een avondmarkt waar allerlei snuistereien gekocht kunnen worden. Er is de mogelijkheid voor een rondrit met een treintje door omgeving en er is muziek, met zang en dans. 

 

fietsroutes https://www.routeyou.com/nl-it/route/view/5540985/mountainbikeroute/route-porlezza-mennagio-carlazzo-porlezza

windsurfschool https://www.facebook.com/AssociazioneWindsurfLagoLugano

delte vliegen https://www.montelema.ch/

golfclub http://www.menaggio.it/

monte bree http://www.montebre.ch/

san salvatore https://www.montesansalvatore.ch/

laglio http://wevillas.com/news/villa-oleandra-in-laglio-the-summer-home-of-george-clooney-on-como-lake

monte tamaro https://www.montetamaro.ch/

tarzan en jane https://www.youtube.com/watch?v=vmeMf_HQAKw